• Espresso Blend

  Η ΜΟΚΚΑ παράγει ένα χαρμάνι εσπρέσο. Αποτελείτε από καφέ Natural, Pulp Natural and Fully Washed. Ποικιλίες Mundo Novo, Catuai και Bourbon, συλλέγονται και επεξεργάζονται από τη φάρμα Monte Alegre στην Βραζιλία. Το χαρμάνι και καβούρντισμα γίνεται με δεξιότητα και μεράκι ώστε να προσφέρουμε τον ισορροπημένο και ολοκληρωμένο γευστικά εσπρέσο.
  Λεπτομέρειες
 • Μηχανές & Εξοπλισμός

  Η ΜΟΚΚΑ αντιπροσωπεύει τον ιστορικό Ιταλικό οίκο μηχανών και μύλων εσπρέσο VICTORIA ARDUINO. Το τεχνικό τμήμα της εταιρίας επισκευάζει και ανασκευάζει το μεγαλύτερο φάσμα εξοπλισμού και μηχανών καφέ. Παρέχουμε εικοστετράωρη τεχνική υποστήριξη στις καφετέριες.
  Λεπτομέρειες
 • Estate Coffees Micro Lots

  Δοκιμάστε μοναδικούς Μονό Ποικιλιακούς καφέδες, από διάφορες χώρες. Πολλές ποικιλίες όπως Bourbon, Εthiopian Mokka, Typica κ.α. Επισκέπτεστε τακτικά το e-shop ώστε να ενημερώνεστε για τους μονο-ποικιλιακούς καφέδες μας
  Αγοράστε Online
 • 1
 • 2
 • 3

Η Πρώτη Ελληνική Εταιρία με Πιστοποιημένους Speciality Coffees στα Χαρμάνια της!

Μέσω της βαθειάς τεχνογνωσίας μας και της καινοτόμου παραγωγής μας αναδεικνύουμε τα γευστικά χαρακτηριστικά εξαίρετικών καφέδων.

ΧΑΡΜΑΝΙΑ MOKKA ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΚΑΦΕ

Πειραματιστείτε με μεθόδους Φιλτραρίσματος, όπως Μηχανές Φίλτρου, Espresso, ή ακόμα και Γαλλική Πρέσα.

Δοκιμάστε μοναδικούς Μονό-Ποικιλιακούς καφέδες όπως Bourbon, Εthiopian Mokka, Typica, ...

 • Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ
 • ΙΣΤΟΡΙΑ
 • ΝΙΚΟΣ ΨΩΜΑΣ
 • ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
image

Mokka Speciality Coffee

Χαρμάνια & Καφέδες με Τέχνη, Γνώση και Μεράκι.

Η ΜΟΚΚΑ αποτελεί τη συνέχεια μιας μακράς παράδοσης, τεσσάρων γενεών. Από το 1922 εξειδικευόμαστε στο καβούρντισμα και την επεξεργασία όλων των ειδών καφέ.

H MOKKA στεγάζεται στο ιστορικό οικογενειακό νεοκλασικό κτήριο, στο κέντρο της Αθήνας. Σε μια επιφάνεια 1000 τετραγωνικών μέτρων λειτουργεί το παραδοσιακό καφεκοπτείο, η καφετέρια, το εκπαιδευτικό κέντρο και η παραγωγή μας.

Στόχος μας είναι να είμαστε ανάμεσα στους καλύτερους παραγωγούς καφέ Παγκοσμίως.

Read More
image

Από τον Bravo στην Mokka

H ιστορία της MOKKA ξεκινά το 1922 στην οδό Αθηνάς 44.

Εκεί o Χρήστος Σαμούρκας άνοιξε το πρώτο οικογενειακό καφεκοπτείο. Ήταν γύρω στο 1960 όταν σε διαφημιστική καμπάνια του BRAVO κυριαρχούσε το ‘Εμείς τον λέμε Ελληνικό’.

Μετά τον πόλεμο και περί του 1950 ο Δημητριος Αποστολίδης και o Θεόδωρος Σαμούρκας ξεκίνησαν να ανοίγουν αλυσίδα καφεκοπτείων. Όλα τα καφεκοπτεία είχαν το δικό τους καβουρντιστήρι για να είναι ο καφές πάντα φρέσκο-καβουρντισμένος.

Read More
image

Βουτηγμένος στον Καφέ

Τέσσαρεις Γενιές Ελληνικής Ιστορίας στον Καφέ.

Ο Νίκος Ψωμάς είναι περήφανος που συνεχίζει μια ιστορία τεσσάρων γενεών και που αντιπροσωπεύει ένα πολύ σημαντικό μέρος της Ελληνικής ιστορίας του καφέ. Είναι ο εγγονός του Δημητρίου Αποστολίδη και γιός του Αντώνιου Ψωμά.

Ο πρώτος είναι ο ιδρυτής της ελληνικής εταιρίας καφέδων BRAVO, η οποία πρωτοστάτησε στην ελληνική αγορά για πολλά χρόνια, και ο δεύτερος ιδιοκτήτης του Brazilian CoffeeStore στην οδό Βουκουρεστίου, το πρώτο καφέ που σέρβιρε Εspresso στην Ελλάδα.

Read More
image

Πιστοποιήσεις & Διακρίσεις

Certified SCAE Authorized Trainer.

Σαν γευσιγνώστης είναι ο πρώτος και μοναδικός Έλληνας ως σήμερα μέλος του International Jury του Cup of Excellence με τρείς συμμετοχές σε διαγωνισμούς, το 2000, 2005 και 2008.

Το 2005 επίσης κατέκτησε την 5η θέση στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα γευσιγνωσίας. Μέλος του European SpecialityCoffee Association ανήκει στην πρώτη ομάδα που πιστοποιήθηκε ως Authorized-Trainer.

Από το 2010 είναι ο Hellenic National Coordinator του SCAE.

Read More

Εκπαίδευση & Κατάρτιση

 • Basic Barista Diploma +

  Προϋπόθεση έξι μήνες προϋπηρεσία σε ένα καφέ, εταιρία καφέ, ή παρόμοια οργάνωση. Read More
 • Barista Level 2 +

  Επιτυχής δοκιμή επιπέδου 1, και 12 μήνες της σχετικής πρακτικής για πιστοποίηση Read More
 • Cupping Seminars +

  Coffee cupping, or coffee tasting, is the practice of observing the tastes Read More
 • 1

MOKKA Χαρμάνια με Πιστοποίηση BSCA