Η Τέχνη στον ΚαφέH ΜΟΚΚΑ εισάγει τον ωμό καφέ από το ποσοστό της καλύτερης παγκόσμιας παραγωγής.

 


Τα χαρμάνια μας και οι καφέδες μας δημιουργούνται με τέχνη και μεράκι. Μέσω της βαθειάς τεχνογνωσίας μας και της καινοτόμου παραγωγής μας στοχεύουμε να αναδεικνύουμε στο μέγιστο τα γευστικά χαρακτηριστικά των εξαιρετικών καφέδων μας.

Speciality Coffee ονομάζεται ο καφές ο οποίος ευδοκιμεί σε μια καθορισμένη τοποθεσία πλήρης ιχνηλασιμότητας και πληρή τα υψηλότερα κριτήρια ως προς τη συγκομιδή, την ωμή επεξεργασία, το καβούρντισμα και την τελική παρασκευή του σε ρόφημα. Εισάγουμε καφέ απ' ευθείας από τους παραγωγούς, οι οποίοι πιστεύουμε ότι είναι οι καλύτεροι του κόσμου και σας τους προσφαίρουμε φρέσκο-καβουρδισμένους. Η Μόκκα  ξεκινήσε το direct trade από το 1999 και είναι από τις ελάχιστες αν όχι η μοναδική Ελληνική εμπορική εταιρία που εξειδικεύεται και καβουρντίζει μόνο speciality coffees.

 

Ο ΩΜΟΣ ΚΑΦΕΣ

Τα καφεόδεντρα ευδοκιμούν σε ποικίλα γεωγραφικά σημεία του πλανήτη, μεταξύ της τροπικής ζώνης του Καρκίνου και του Αιγόκερου. Ιδιαίτερα τόπο-βιολογικά χαρακτηριστικά , όπως είδος και σύσταση υπεδάφους (ηφαιστιογενής, αλκαλικότητα, περιεκτικότητα σε μέταλλα, πορώδες, νερό κ.α.), υψόμετρο, ήλιος, συννεφιά, αέρας εμπλουτίζουν κι επηρεάζουν γευστικά τον καφέ. Ομαδοποιώντας τις ποικιλίες των καφεόδεντρων, έχουμε δύο βασικές, Arabica και Robusta, ενώ τα είδη τους σήμερα ξεπερνούν τα 80. Ενδεικτικά μερικές ποικιλίες καφεόδεντρων, που θα βρείτε στην Μόκκα και θεωρούνται οι καλύτερες στον κόσμο είναι, Bourbon, Mundo Novo, Acaia, Catuai, Pacamara, Geisha, Pache, Villa Sarchi και φυσικά η Αιθιοπική Μόκκα.

Ο καφές είναι γεωργικό προϊόν. Σε μια φάρμα δεν δύναται όλος ο καφές να είναι της ίδιας ποιότητας. Ο καφές που είναι αρίστης ποιότητας δεν ξεπερνά συνήθως το 25% της παραγωγής. Επειδή το 80% της παγκόσμιας παραγωγής καφέ, παράγεται σε πολύ μικρές φάρμες, ο καφές υψίστης ποιότητας είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί, να διαχωριστεί και να εισαχθεί στο εμπόριο. Οπότε μια φάρμα για να μπορεί να παράγει καφέ Speciality θα πρέπει να είναι αυτόνομη, με δικά της τεχνικά μέσα για τον διαχωρισμό, την επεξεργασία και αποθήκευση του πράσινου καφέ.

Η ΜΟΚΚΑ τροφοδοτείται απ΄ευθείας με καφέ, απο καταξιωμένους παραγωγούς. Θέλουμε να αναπτύζουμε σχέσεις συνεργασίας μαζί τους. Αφού γίνει η συγκομιδή κι η επεξεργασία των καφέδων σε Natural, Pulp Natural και Fully Washed, κάτω απο ιδανικές συνθήκες, θα γίνει ο διαχωρισμός και η αποθήκευσή ώστε να 'ηρεμήσει' ο καφές. H ΜΟΚΚΑ θα εισάγει τον ωμό καφέ την κατάλληλη χρονική στιγμή, μετά από σχεδόν δυό μήνες από την ωμή επεξεργασία τους και αμέσως μετά το dry-milling. Έτσι διασφαλίζουμε την φρεσκάδα τους για όλο τον χρόνο. Οι Speciality Coffees βαθμολογούνται γευστικά με τουλάχιστον 80 στα 100 και η ποιότητα τους σαν προϊόν γεωργικής καλλιέργειας είναι η ύψιστη. Όλοι οι ΜΟΚΚΑ Speciality Coffees εδώ.

Ο καφές για μας είναι κουλτούρα και τρόπος ζωής, τον απολαμβάνουμε καθημερινά και θέλουμε να είναι ο καλύτερος ποιοτικά και γευστικά. Απολαύστε τα χαρμάνια μας ή τους καφέδες μας οι οποίοι είναι καβουρντισμένοι και επεξεργασμένοι με τέχνη εδώ και τέσσερεις γενιές.

 

ΑΝΘΟΦΟΡΙΑ ΚΑΡΠΟΣ CATUAI ΚΑΡΠΟΣ YELLOW BOURBON